VODSTVO - GORAN TRBULJAK: DA SAM UMJETNIK, BIO BIH GENIJ*

 

VODSTVO - GORAN TRBULJAK: DA SAM UMJETNIK, BIO BIH GENIJ*

01.08.2024 - 01.08.2024 / MSU

U četvrtak, 1. kolovoza s početkom u 18 sati kustosica izložbe Radmila Iva Janković provest će zainteresirane izložbom "Goran Trbuljak: Da sam umjetnik, bio bih genij*". Napeti odnosi umjetnika i umjetničkoga sustava kao nužnog preduvjeta njegova postojanja, na svakoj se novoj izložbi Gorana Trbuljaka aktualiziraju iznova, s jedinom razlikom što se u posljednjem slučaju to više ne odnosi na neke institucije, koje bi mogle biti i neke druge, nego je sada riječ samo o jednoj – Muzeju suvremene umjetnosti. 

*preuzeta i posvojena izjava

Goran Trbuljak u MSU-u nije izlagao od 1996., kad se Muzej još nalazio na staroj adresi. Ipak, ni ovaj put nije riječ o retrospektivi, budući da je on svoju jedinu, prvu i posljednju retrospektivu već ostvario 1981., kad je na jednom mjestu povezao tri izjave s danas antologijskih plakata: Ne želim pokazati ništa novo i originalno (Galerija Studentskog centra, 1971.), Činjenica da je nekom dana mogućnost da napravi izložbu važnija je od onoga što će na toj izložbi biti pokazano (Galerija suvremene umjetnosti, 1973.) i Ovom izložbom održavam kontinuitet u svom radu (Studio GSU, 1979.).

Više o izložbi.

Osnovne informacije o vodstvima:

Okupljanje za vodstvo je na 1. katu izložbenog prostora 2.
Vodstva su besplatna uz kupljenu ulaznicu za izložbu (ili sve izložbe).

Prilikom dolaska na vodstvo možete umjesto pojedinačne ulaznice zatražiti ulaznicu za MSU turu „Umjetnost u javnom prostoru + Goran Trbuljak“, koja također uključuje samostalni posjet izložbi Gorana Trbuljaka Da sam umjetnik, bio bih genij* u Muzeju suvremene umjetnosti. Tura od nekadašnje Moderne galerije do Frankopanske ulice održat će se 25. 7. u 19.30h i 17. 9. u 18 sati. Više o turi.

 

VODSTVO IZLOŽBOM: GORAN TRBULJAK 
Četvrtak, 1. 8. 2024.
18.00 sati