vodstvo - Goran Trbuljak: Da sam umjetnik, bio bih genij*

 

vodstvo - Goran Trbuljak: Da sam umjetnik, bio bih genij*

17.07.2024 - 17.07.2024 / MSU

U srijedu, 17. srpnja s početkom u 18 sati umjetnik Goran Trbuljak i kustosica izložbe Radmila Iva Janković provest će zainteresirane izložbom "Goran Trbuljak: Da sam umjetnik, bio bih genij*". Napeti odnosi umjetnika i umjetničkoga sustava kao nužnog preduvjeta njegova postojanja, na svakoj se novoj izložbi Gorana Trbuljaka aktualiziraju iznova, s jedinom razlikom što se u posljednjem slučaju to više ne odnosi na neke institucije, koje bi mogle biti i neke druge, nego je sada riječ samo o jednoj – Muzeju suvremene umjetnosti. 

*preuzeta i posvojena izjava

 

Goran Trbuljak u MSU-u nije izlagao od 1996., kad se Muzej još nalazio na staroj adresi. Ipak, ni ovaj put nije riječ o retrospektivi, budući da je on svoju jedinu, prvu i posljednju retrospektivu već ostvario 1981., kad je na jednom mjestu povezao tri izjave s danas antologijskih plakata: Ne želim pokazati ništa novo i originalno (Galerija Studentskog centra, 1971.), Činjenica da je nekom dana mogućnost da napravi izložbu važnija je od onoga što će na toj izložbi biti pokazano (Galerija suvremene umjetnosti, 1973.) i Ovom izložbom održavam kontinuitet u svom radu (Studio GSU, 1979.).

 

Više o izložbi.

 

Osnovne informacije o vodstvima:

Okupljanje za vodstvo je na 1. katu izložbenog prostora 2.
Vodstva su besplatna uz kupljenu ulaznicu za izložbu (ili sve izložbe). Za više informacija pišite nam na edukacija@msu.hr.

Prilikom dolaska na vodstvo možete umjesto pojedinačne ulaznice zatražiti ulaznicu za MSU turu „Umjetnost u javnom prostoru + Goran Trbuljak“, koja također uključuje samostalni posjet izložbi Gorana Trbuljaka Da sam umjetnik, bio bih genij* u Muzeju suvremene umjetnosti. Tura od nekadašnje Moderne galerije do Frankopanske ulice održat će se 25. 7. u 19.30h. Više o turi.

 

VODSTVO IZLOŽBOM: GORAN TRBULJAK 
Srijeda, 17. 7. 2024.
18.00h