VODSTVO IZLOŽBOM ALEKSANDRA SRNECA

 

VODSTVO IZLOŽBOM ALEKSANDRA SRNECA

20.07.2024 - 20.07.2024 / MSU

U subotu, 20. srpnja u 11.30 sati muzejska savjetnica i kustosica izložbe Nataša Ivančević održat će vodstvo izložbom Aleksandra Srneca.Stotu godišnjicu rođenja Aleksandra Srneca (Zagreb, 1924. – 2010.) i 70 godina od osnivanja MSU-a obilježavamo izložbom ključnih Srnecovih djela iz zbirki Muzeja suvremene umjetnosti.Obim Srnecove kreativnosti očituje se u širini interesa i rasponu medijskog izražavanja: stvarao je od crteža, slike, kolaža, grafike, skulpture, kinetičkog i luminokinetičkog objekta, ambijenta, grafičkog dizajna (plakati, ovitci i oprema knjiga i časopisa, vizualni identiteti tvrtki), projekata izložbenih paviljona i međunarodnih izložbi (u suautorstvima), do eksperimentalnog i crtanog filma (Čovjek i sjena, 1960., glavni crtač i scenograf). 

Tijekom 1960-ih bio je predvodnik u inovacijama na području objektne i programirane umjetnosti, uvodeći nekiparske materijale, prostor, pokret i svjetlost u do tada statični medij skulpture. Luminokinetičkim istraživanjima oblikuje jedinstvene luminoambijente i luminoplastike na ovim prostorima stvarajući čudesne kinetičko-svjetlosne prizore.

Više o izložbi.

 

Osnovne informacije o vodstvima:
Okupljanje za vodstvo je na 3. katu izložbenog prostora 1.
Vodstva su besplatna uz kupljenu ulaznicu za izložbu (ili sve izložbe). Za više informacija pišite nam na edukacija@msu.hr.

 

VODSTVO IZLOŽBOM ALEKSANDRA SRNECA 
Subota, 20. 7. u 11.30h