Radionica s Milom Panić: Stand-up komedija kao umjetnička praksa

 

Radionica s Milom Panić: Stand-up komedija kao umjetnička praksa

31.08.2024 - 01.09.2024 / Dvorana Gorgona

Za kraj ljeta pozivamo vas na dozu humora u MSU! Mila Panić, bosanska umjetnica i stand-up komičarka s adresom u Berlinu, priredit će dvodnevnu radionicu stand-up komedije za sve potencijalne komičarke i komičare, umjetnice i umjetnike.


 

Nakon ljetne stanke Mila Panić u subotu, 31. 8. i nedjelju, 1. 9. daje uvod u stand-up kao umjetničku praksu. Sudionici radionice će imati priliku naučiti osnovne tehnike stand-up komedije: pisanje šala kao i tempiranje kojim se postiže efekt šale. Također će se propitati moć humora i jezika te kako premise kojima dovodimo do smijeha ujedno mogu biti snažno sredstvo i umjetničkog izražavanja i društvenog komentara.

Pozivamo sve zainteresirane za otkrivanje i uobličavanje svog potencijala za humor da se prijave putem linka do 29. 8. Broj polaznika je ograničen.

Za radionicu je potrebno osnovno poznavanje engleskog jezika i pohađanje oba termina. Preporučena dob: 15 +.


Mila Panić je bosanska je umjetnica i stand-up komičarka. Polazeći od osobne dokumentacije pa do visoko poetičnih vizualnih i diskurzivnih elemenata njena umjetnička praksa interpretira različita nasljeđa migracija. Voditeljica je podcasta "Broken English", koji istražuje politiku jezika i pitanje kako je živjeti između dva ili više jezika. Suosnivačica je kolektiva i udruge Fully Funded Residencies e.V. Njezine posljednje samostalne izložbe održane su u galeriji eastcontemporary (Milano) i Künstlerhaus Sootbörn (Hamburg), a od grupnih izložbi izdvajamo Autostradu Biennale, Montagehalle i HbK Braunschweig. Dobitnica je nagrade ZVONO YVVA Bosne i Hercegovine te je primila brojne stipendije kao što su Stiftung Kunstfond Bonn grant za 2023., Braunschweig Projects artist grant 2022/23, Koganecho Baazar A-i-R Manager Internship in Residence (Japan), Künstlerhaus Lukas, Ahrenshoop, Residency Unlimited, New York (SAD) i druge. Živi i radi u Berlinu.


Radionica je dio programa Škole promjene EU projekta Museum of the Commons. Škola promjene je edukativni program koji je dio EU projekta Museum of the Commons, u sklopu L’Internationale, saveza 14 europskih muzeja i drugih kulturnih institucija za suvremenu umjetnost. Škola promjene bavi se osnaživanjem zajednice i povezivanjem muzeja s istom, jer zajedno smo jači.

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

 

Mila Panić
Radionica stand-up komedije kao umjetničke prakse u sklopu Škole promjene
dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti
Subota, 31. kolovoza 2024. od 10 do 13 sati
Nedjelja, 1. rujna 2024. od 10 do 13 sati