Poziv za sudjelovanje na radionici Wikipedija i hrvatske umjetnice

 

Poziv za sudjelovanje na radionici Wikipedija i hrvatske umjetnice

14.09.2024 - 14.09.2024 / MSU, Dvorana Školica

Pozivamo zainteresirane sudionike/ce da nam se pridruže u subotu, 14. rujna 2024., od 11 do 16 sati u Muzeju suvremene umjetnosti, na radionici edukacije pripreme i pisanja članaka za platformu Wikipedija s fokusom na suvremene umjetnice okupljene na putujućoj izložbi Vidljive te na ciklusima izložbi Zbirka kao glagol.

Pridružite nam se u radu kojim želimo povećati postotak zastupljenosti umjetnica na hrvatskoj Wikipediji i vidljivost informacija o zastupljenosti umjetnica u hrvatskim muzejskim zbirkama. U ožujku je na Filozofskom fakultetu u Splitu provedena radionica sa studenticama i studentima povijesti umjetnosti te je uz mentorstvo izv. prof. dr. sc. Silve Kalčić skicirano ili uređeno 17 novih unosa, a više o prvim rezultatima projekta možete naći ovdje. Cilj je radionice da svaka polaznica odabere jednu ili dvije umjetnice s izložbe Vidljive ili iz postava u trajanju Zbirka kao glagol te predloži uređivanje ili novi biografski unos na Wikipediji. Radionica se održava uz mentorsku podršku koju pružaju Sanja Bachrach Krištofić, Marko Kovačić, Mia Lovrec i MSU wikimedijalac u rezidenciji Željko Blaće.

Nije potrebno posebno predznanje, no na radionici je potrebno imati svoj laptop radi efikasnosti rada. Zainteresirani/e sudionici/e bez laptopa mogu nam se javiti kako bismo osigurale potrebnu opremu, a moguće je i sudjelovanje online. Radionica će se održati uz pauzu za ručak te će svi/e polaznici/e dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Prijaviti se možete OVDJE.

Prije termina potrebno je otvoriti korisnički račun na EN.Wikipedia.org uz upute youtube.com/watch?v=1lYEZhUCJVA te nam do ponedjeljka, 9. rujna 2024., poslati podatak o tome pod kojim korisničkim imenom će raditi kako bi se izbjegle poteškoće u provođenju radionice.

Radionice se organiziraju u sklopu susreta Wikimedia MeetUP (Art+Feminism) @VIDLJIVE u partnerstvu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu s Wikimedija incijativama OpenGLAM i HrW, uz podršku Zaklade Wikimedija, regionalnog Wikimedia CEE Huba i međunarodne Art+Feminism kampanje. Projekt podržavaju pekara Korica i bio&bio.

 

 

 

Poziv za sudjelovanje na radionici Wikipedija i hrvatske umjetnice
Subota, 14. rujna 2024.
11.00 – 16.00 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb

POZIV JE OTVOREN ZA SVE ZAINTERESIRANE