Poziv MSU seniorkama na susret s umjetnicom Milijanom Babić

 

Poziv MSU seniorkama na susret s umjetnicom Milijanom Babić

25.09.2024 - 25.09.2024 / MSU

Pozivamo seniorke da nam se pridruže u Muzeju suvremene umjetnosti na susretu s umjetnicom Milijanom Babić, kojim otvaramo jesensku sezonu.

Milijana Babić, umjetnica s riječkom adresom, u svom radu često istražuje i propituje vlastitu poziciju žene i umjetnice u suvremenom društvu. Ovaj put, svoja istraživanja otvara i prema vama. U srijedu, 25. rujna, s početkom u 11 sati, pridružite nam se u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi na razgovoru o iskustvima, izazovima i problemima starenja i menopauze u Muzeju suvremene umjetnosti

Zajedno ćemo razmijeniti znanja, taktike i spoznaje koje smo stekle na ovom putu. Ovaj susret pruža jedinstvenu priliku za međusobno povezivanje, učenje jedni od drugih i zajedničko promišljanje o afirmativnim i osnažujućim pristupima različitim životnim iskustvima.

Susret je dio umjetničkog istraživanja Knjiga utjehe i radosti za svaki dan koje se provodi u suradnji umjetnice Milijane Babić, Galerije Prozori - Knjižnice grada Zagreba, Gradske knjižnice Rijeka i etnologinje dr. sc. Željke Jelavić, s ciljem destigmatizacije menopauze i starenja. Milijana Babić, koja je stekla formalno umjetničko obrazovanje na Tehnološkom institutu u Durbanu, Južnoafrička Republika (BA, 2001.) i Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani, Slovenija (MA, 2007.), članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Rijeci.

Prijave za susret s MilIjanom Babić zaprimamo putem linka: https://form.jotform.com/242493120815351.Grafičko oblikovanje projekta: Ana Tomić & Marino Krstačić-Furić

Produkcija projekta: Galerija Prozori - Knjižnice grada Zagreba, u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka
Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH; Gradski ured za kulturu Grada Zagreba; Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke


O PROGRAMU MSU SENIORA

MSU već godinu dana dva puta mjesečno organizira prijepodnevne susrete za osobe 60+ srijedom, tijekom kojih se u ugodnim druženjima i razgovorima posjećuju izložbe u Muzeju suvremene umjetnosti, organiziraju vodstva, radionice te posjete drugim zagrebačkim lokacijama i kulturnim ustanovama. Sudjelovanje u programu je besplatno. Ako želite primati obavijesti o nadolazećim susretima, predbilježite se putem linka: https://form.jotform.com/242493120815351, javite nam se na mail programi@msu.hr ili na broj 091 292 7703 kako bismo vas uključili u postojeću WhatsApp grupu ili na našu mailing listu.

Program se provodi u suradnji s Gordanom Paškvan Budiselić, umirovljenom profesoricom, te kustosicom MSU-a Renatom Filčić.