Pješačka tura Art ex Machina - Nove tendencije

 

Pješačka tura Art ex Machina - Nove tendencije

27.08.2024 - 27.08.2024 / Zagreb

Pješačka tura Art ex Machina posvećena je Novim tendencijama, najvažnijem umjetničkom pokretu iz druge polovine 20. stoljeća na ovim prostorima kojem je izvorište i sjedište bilo u Zagrebu. U devedeset minuta ture, koju je osmislila povjesničarka umjetnosti Dorotea Pečarić, u utorak 27. kolovoza s početkom u 18.30 sati prolazit će se punktovi od Tehničkog muzeja do nekadašnjeg radničkog sveučilišta Moše Pijade koji otkrivaju kako je Zagreb šezdesetih godina postao jedno od ključnih mjesta rane kompjuterske umjetnosti. Svoje mjesto na turi osigurajte putem servisa ulaznice.hr ili na recepciji Muzeja po cijeni od 8 eura. Okupljanje za turu je ispred ulaza u Tehnički muzej Nikola Tesla. 

 

Na izložbama ovog pokreta izlagao je i Aleksandar Srnec, predvodnik u inovacijama na području objektne i programirane umjetnosti 1960-ih koji je stvarao čudesne kinetičko-svjetlosne prizore. Okupljanje za turu je ispred ulaza u Tehnički muzej, jednu od lokacija odvijanja izložbi ovog važnog pokreta.

Svoje mjesto na turi osigurajte putem servisa ulaznice.hr ili na recepciji Muzeja po cijeni od 8 eura. Ulaznica za umirovljenike, studente i učenike u iznosu 5 eura i besplatne ulaznice za nezaposlene moguće je ostvariti samo na recepciji Muzeja uz predočenje odgovarajućih potvrda. Ulaznica uključuje i samostalni posjet izložbama ciklusa Zbirka kao glagol i Aleksandra Srneca.

Više informacija zatražite na edukacija@msu.hr.

Tura se odvija uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.