KOIKOI - ZATVARANJE LJETA U MSU 2O24.

 

KOIKOI - ZATVARANJE LJETA U MSU 2O24.

12.07.2024 - 08.07.2024 / MSU

KOIKOI su jedan od ponajboljih novih beogradskih bendova koji već sviraju po europskim klubovima. KOIKOI je spoj zvučne eklektičnosti i nezaustavljive energije. Neopterećeni žanrovima, razigrano su odabrali najživopisnije elemente iz rocka i popa, stvarajući plesnu lavinu zvuka, začinjenu očaravajućim vokalnim polifonijama ženskih i muških glasova. U njihovom slučaju, ova zbrka sjajno funkcionira, a njihova glazba prevladava jezičke barijere i odjekuje širom svijeta. U poslednje dvije godine, KOIKOI osvaja publiku svojim visokooktanskim nastupima koji magnetski privlače mase širom Europe. KOIKOI je nominiran na ESNS za Music Moves Europe nagradu 2023. kao jedan od 15 najperspektivnijih bendova u Europi, i uvršten u IMPALA-inu listu „100 izvođača koje treba pratiti“ za 2022. godinu.

KOIKOI - ZATVARANJE LJETA U MSU 2O24. / MSU, PLATO KOD TOBOGANA MSU, 12. 07. 2024. U 21 SAT

KOIKOI, novi favoriti zagrebačkih klubova, po mnogima su, uz Buč Kesidi, s pravom proglašeni nasljednicima sada već legendarnih Repetitora. KOIKOI su sadašnjost, ali i budućnost regionalnog rocka. Na zatvaranju Ljeta u MSU, 12. srpnja očekuje se KOIKOI eksplozija na stage-u MSU-a.

Pravo iz procvijetale beogradske glazbene scene dolazi nam dinamični ansambl KOIKOI, koji čine Marko Grabež, Emilija Đorđević, Emilija Đonin i Ivan Pavlović Gizmo. Ovaj bend je brzo osvojio galzbenu scenu svojom  fuzijom žanrova. Nalaze se na raskrsnici regionalnog naslijeđa alternativne glazbe i suvremenih zapadnih trendova, stvarajući zvuk koji izmiče kategorizaciji. Njihov debi album „Pozivi u stranu“ (Moonlee Records, 2021.), koji su glazbeni kritičari ishvalili, donosi nekonvencionalni pop, mekan poput svile i razigrano glasan, laki spoj radio-friendly melodija i karizme koja plijeni. Hipnotički balkanski motivi tkaju tapiseriju ekstaze i nostalgije, upotpunjenu očaravajućim žensko-muškim harmonijama koje podsećaju na bend The XX ili su pak na tragu regionalne folklorne tradicije. Njihova zajednička misija: stvaranje izuzetnog indie rocka i alternativnog popa koji premošćava jaz između intimnosti undergrounda i privlačnosti mainstreama, popunjavajući prazninu u balkanskoj glazbenoj sceni koja je čekala da bude istražena. Njihova glazba utelovljuje sviježu energiju novog doba, i utvrđuje živopisan ton za budućnost regionalne  scene.

Živi nastupi grupe KOIKOI predstavljaju visokooktansko iskustvo, sa sirovom energijom koja magnetizira publiku. Bez obzira da li su u pitanju manji klubovi ili veliki festivali, njihova glazba prevladava jezičke barijere, osvajajući publiku. Pjevač benda, i perspektivni glumac, Marko Grabež, unosi jedinstvenu teatralnost u svaki nastup, stvarajući uzbudljiv spektakl.

U poslednje dvije godine, KOIKOI je odsvirao preko 80 koncerata u 14 europskih zemalja. Protutnjali su najvažnijim glazbenim  festivalima u bivšoj Jugoslaviji (Exit, INmusic, Arsenal, MENT, OK Fest) i nastupili na mnogim festivalima i klupskim koncertima širom Europe (Eurosonic, Reeperbahn, Tallinn Music Week, Peel Slowly And See, Sharpe, Liveurope Fest...), za koje su dobili gomilu oduševljenih recenzija živih nastupa.

Dok kreću raditi na drugom albumu koji se sa nestrpljenjem iščekuje, KOIKOI usmeravaju svoj pogled ka internacionalnim pozornicama. Glazbeno putovanje KOIKOI neprestano se razvija, to je simfonija utjecaja i energija koje se ne daju ograničiti. Njihova zvučna tapiserija govori univerzalnim jezikom glazbe, a njihovo putovanje tek počinje. Očekujte još mnogo toga od KOIKOI dok nastavljaju razbijati obrasce, pale pozornice i ostavljaju neizbrisiv trag na globalnoj glazbenoj mapi.

Citati iz medija:

»Eksplozija čiste energije, kao da je bend pažljivo odabrao najveće, najživopisnije trenutke iz rock i pop muzike i spojio ih u plesnu zvučnu lavinu. Činjenica da ova zbrka sjajno funkcioniše svedoči o tome koliko su dobri kao muzičari.« (Under The Radar)

»Imaju moćnu ritam sekciju koja pretvara prostoriju u znojavu, proključalu indie masu zanetu plesom. Takođe, imaju škripave neo-Shadows gitarske dIonice i vrtložaste klavijature koje daju kolorit svemu tome, i cijela dvorana hipstera pleše kao da je ovo njihov novi omiljeni bend, dok Koikoi pretvara dupke punu dvoranu od 300 mesta u svoj sopstveni stadion.« (Louder Than War)

»Još jedan izuzetan party bend u maniru sličnom Foals su beogradski art-rok sastav, KOIKOI. Ne govorim nijednu reč srpskog, ali razumem strast u svemu što pjevač/gitarista Marko Grabež glasno izvikuje.« (FMS)

»Vješto su spojili teške industrijske rifove sa elektropop navlakama, krautrock sa besnim gitarama i prije svega, dodali su dijelove tradicionalne srpske muzike... Ti nekonvencionalni aranžmani i žeđ za eksperimentisanjem predstavljaju njihovu veliku snagu.« (Beehype)

»Najbolje novo ime beogradske muzičke scene.« (Ravno do dna)
 


KOIKOI:

Marko Grabež – gitara, glas

Emilija Đonin – synth, glas

Emilija Đorđević – bas gitara, glas

Ivan Pavlović Gizmo – bubnjevi, semplovi

 

1 2 .   s r p n j a   2 0 2 3 .

19.00 FILM 
Escort; redatelj Lukas Nola / HR / 1020 min

Do 19.00 IZLOŽBA 
Goran Trbuljak, retrospektivna izložba

21.00 KONCERT
KOIKOI

 

**   

I n f o r m a c i j e   z a   p o s j e t i t e l j e:

Kupite ulaznice za KOIKOI: https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/ljeto-u-msu-2024-zagreb-muzej-suvremene-umjetnosti-1424217/performance.html 

Koncert u 21 sati, ulaz od 20 sati.

Ulaznice za Ljeto u MSU 2024. mogu se kupiti putem sustava eventim.hr i na recepciji MSU-a (od utorka do subote od 11 do 18 sati te na dan koncerta).

Izložbe su otvorene do 19 sati, ulazak na izložbu je moguć do 18.30 sati.


**

Cijene ulaznica: KOIKOI

16 € do dana koncerta
20 € na dan koncerta

**

Ljeto u MSU team:

Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a

Postav MSU Zbirka kao glagol: kustoski tim MSU

Urednice plesnog programa : Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila, Tea Kantoci

Asistentica producenta i koordinatorica plesnog programa: Miranda Herceg

Urednik filmskog programa: Zlatko Vidačković