JAZZ NA VRHU: QUARTET SU-TON

 

JAZZ NA VRHU: QUARTET SU-TON

06.09.2024 - 06.09.2024 / Zbirka Richter

Jedanaesto izdanje glazbenog projekta „Jazz na Vrhu“ ugostit će kvartet SU-TON, koji se svojim skladbama, pristupom improvizaciji, zvukom i atmosferom naslanja na tradiciju europskog jazza.

Kvartet čine gitarist Luka Čapeta, kontrabasist Tin Džaferović, trubač i kornetist Nikola Vuković te bubnjar i perkusionist Borko Rupena, a njihova sinergija, interakcija i senzibilitet omogućuju im da autentično i iskreno prenesu trenutačne ideje i emocije. Virtuoznost svakog člana i sloboda izraza očituju se kroz melodije i ritmičke fraze kojima energično i ekspresivno interpretiraju autorske kompozicije.

Uoči izlaska svog debitantskog albuma, ovaj mladi kvartet predstavit će u parku skulptura na Vrhovcu neke od svojih novih skladbi, uz nekoliko interpretacija omiljenih i kultnih jazz kompozicija i instrumentalista.

Koncert počinje u 20.30 sati, a ulaz je slobodan.

Glazbeni projekt „Jazz na Vrhu“ održava se u parku skulptura Zbirke Richter, koji je arhitekt Vjenceslav Richter zamislio kao prostor namijenjen različitim umjetničkim sadržajima. Upravo na toj ideji nastao je projekt „Jazz na Vrhu“, koji spaja glazbu i likovnu umjetnost. Tijekom koncerta posjetitelji mogu razgledati park skulptura i nekadašnju obiteljsku vilu izgrađenu prema Richterovom projektu.

Projekt „Jazz na Vrhu“ realiziran je uz potporu Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba.

Veselimo se vašem dolasku!