Čitalački i razgovorni kružok „Čitanje Palestine, dekolonijalnog i transnacionalnih solidarnosti“

 

Čitalački i razgovorni kružok „Čitanje Palestine, dekolonijalnog i transnacionalnih solidarnosti“

03.07.2024 - 03.07.2024 / Baunet cafe, 1. kat

U srijedu, 3. 7. u 17 sati održat će se peti čitalački i razgovorni kružok „Čitanje Palestine, dekolonijalnog i transnacionalnih solidarnosti“ u organizaciji Inicijative za slobodu Palestinu.  

Za promjenu, pred kratku ljetnu pauzu, umjesto zajedničkoga čitanja, prebacit ćemo se u filmski medij. Pogledat ćemo epizodu BBC-ove dokumentarne serije „Exiles“, koja pruža pogled na egzil i izbjeglištvo palestinskog stanovništva od 1948. do danas, kroz iskustvo i promišljanja Edwarda Saida, poznatog palestinskog filozofa, književnog kritičara i političkog aktivista. 

OVDJE se možete prijaviti: https://forms.gle/8mmhQWWt5A3smaXt9

Čitalački susreti održavaju se svake prve srijede u mjesecu u Muzeju suvremene umjetnosti (dvorana Baunet). Ovaj put je to srijeda,  3. 7. od 17 do 19 sati. U kolovozu se nećemo sastajati, a ponovno krećemo u rujnu. Diskusija će vjerojatno primarno biti na hrvatskom jeziku, ali možemo i rado ćemo se prilagoditi i uključiti i govornike engleskog jezika. 

Više o aktivnostima Inicijative za slobodnu Palestinu, te suradnji s MSU i talijanskim Institutom za radikalnu imaginaciju (IRI) u sklopu projekta L'Internationale/Museum of the Commons na portalu Kulturupunkt. https://kulturpunkt.hr/tema/otpor-politikama-sutnje/