Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

Raspored MSU kina 14. 6. 2019.

Ovog tjedna prikazujemo 5 europskih kratkih filmova iz kampanje#EUANDME: Debut, Oona, Party animal, Usamljenik, Život u hostelu i autorski dokumentarac o zaštiti osobnih podataka Demokracija

Petak, 14. lipnja 2019.


18.00 EUROPA U KINU: #EUANDME (ulaz slobodan) – europski kratki filmovi

DEBUT, Hrvatska, 2018, 4’, režija i scenarij Dalibor Matanić
Emotivna priča o mladom hrvatskom poljoprivredniku koji želi biti nogometna zvijezda dok istodobno prolazi kroz unutrašnja previranja zbog svoje seksualne orIjentacije.

OONA, Finska, 2018, 9’, režija i scenarij Zaida Bergroth
Film obrađuje okolišnu politiku EU-a u priči o djevojčici kojoj, nakon što se izgubi u prijetećoj šumi, neočekivani prijatelj pomaže pronaći put natrag.

PARTY ANIMAL, Grčka, 2018, 8’, režija i scenarij Yorgos Zois
Priča o energičnom 25-godišnjaku Alexu, zaljubljeniku u ples, koji je zarobljen na poslu. Neočekivana iskra inspiracije pomaže mu shvatiti da njegov hobi i karijera nisu međusobno isključivi.

USAMLJENIK, Poljska, 2018, 10’, režija i scenarij Tomasz Konecki
Topla i zabavna priča o Poljaku Janu koji živi u kolibi duboko u planinama. Kad na internetu jednog dana naruči krplje, zaljubi se u dostavljačicu. Jan će se suočiti s raznim izazovima kako bi je ponovno vidio i priznao joj što osjeća.

ŽIVOT U HOSTELU, Njemačka, 2018, 9’, režija i scenarij Matthias Hoene
Moćna priča o baki koja silno želi vidjeti europske znamenitosti, ali nema dovoljno novca. No njezina unučad smišlja plan kako zaraditi novac i ostvariti bakin san.


20.00 DEMOKRACIJA, dokumentarni, 100', r.David Bernet, Njemačka / Francuska,

Digitalizacija je promijenila društvo. Podaci su postali nova nafta, a zaštita podataka nova kontrola onečišćenja okoliša. Europarlamentarac Jan Philipp Albrecht i povjerenica Europske unije Viviane Reding pokušavaju naizgled nemoguće: usprotiviti se nemilosrdnom aparatu političke moći, gdje se često prepleću intrige, uspjesi i neuspjesi. Ovaj autorski dokumentarac raskrinkava zakonodavni milje Europske unije iznutra u dojmljivoj priči o skupini političara koji pokušavaju zaštiti društvo današnjice od utjecaja Velikog podatka i masovnog nadzora.

Cijena ulaznica: 25 kuna
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna
Profesor Baltazar i Europa u kinu – ulaz slobodan

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.