Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

Kino MSU od 28. do 31. svibnja 2019.

Na programu su belgijsko-francuska pustolovna drama Na putu, sinkronizirani animirani film Hrabri mališan 2, pustolovni Mia i bijeli lav te domaći SF za djecu Moj dida je pao s Marsa; europski kratki filmovi (Europa u kinu: #EUANDME), drame Styx, Tranzit i Colette i akcijska komedija Halla ide u rat te Hanibalove alpe iz serijala Profesor Baltazar.

utorak, 28. svibnja 2019.

PROGRAM ZA DJECU I MLADE: 18.00 HRABRI MALIŠAN 2 (Minuscule - Les Mandibules du Bout du Monde), animirani, sinkroniziran, Francuska, 92', r. Hélène Giraud, Thomas Szabo
Kada u dolini padne prvi snijeg, jako je bitno pripremiti zalihe za zimu. Nažalost, tijekom operacije zimnica, mala bubamara ostane zarobljena u kutiji koja putuje na Karibe.

20.00 EUROPA U KINU: #EUANDME - europski kratki film: DEBUT, Hrvatska, 2018, 4’, režija i scenarij Dalibor Matanić
Emotivna priča o mladom hrvatskom poljoprivredniku koji želi biti nogometna zvijezda dok istodobno prolazi kroz unutrašnja previranja zbog svoje seksualne orijentacije.

20.05 STYX, drama, Njemačka, Austrija, 94', r. Wolfgang Fischer, gl. Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa, Felicity Babao
Rike je uspješna doktorica čiji je posao iznimno zahtjevan. Njezina je namjera iskoristiti svoj jedva dočekani godišnji odmor kako bi ostvarila toliko željeni san: sama otploviti od Gibraltara do Ascensiona, malog tropskog otoka u južnom Atlantiku. Premda u početku sve ide prema planu, ona uskoro naiđe na teško oštećen i izbjeglicama prenatrpani brodić na kojem se više od stotinu ljudi suočava s utapanjem koje neminovno stiže. Rike pokuša organizirati pomoć, ali kako vrijeme prolazi ona sve više i više shvaća da je u današnjem svijetu humanost postala tek davna uspomena.
NAGRADE: Berlinale 2018. - nagrada Europa Cinemas Label, nagrada ekumenskog žirija; LIFFE 2018. - nagrada FIPRESCI

srijeda, 29. svibnja 2019

PROGRAM ZA DJECU I MLADE: 18.00 NA PUTU (Continuer), pustolovna drama, Belgija, Francuska, 84', r. Joachim Lafosse, gl. Virginie Efira, Kacey Mottet-Klein, Diego Martin

Razvedena majka Sybille odluči povesti sina Samuela na dugo putovanje kroz Kirgistan. Dok im društvo prave dva konja, majka i sin suočavaju se s veličanstvenim krajolikom, opasnostima, lokalnim stanovnicima i prije svega, jedno s drugim. Film se temelji na romanu Continuer uvaženog pisca Laurenta Mauvigniera (2016.)

20.00 EUROPA U KINU: #EUANDME- europski kratki film: ŽIVOT U HOSTELU, Njemačka, 2018, 9’, režija i scenarij Matthias Hoene
Moćna priča o baki koja silno želi vidjeti europske znamenitosti, ali nema dovoljno novca. No njezina unučad smišlja plan kako zaraditi novac i ostvariti bakin san.

20.10 TRANZIT, drama, Njemačka, Francuska, 101', r. Christian Petzold, gl. Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese, Lilien Batman

Njemačke postrojbe su nedaleko od Pariza. Georg u zadnji tren uspijeva pobjeći u Marseille. U prtljazi nosi stvari komunističkog pisca Weidela koji si je oduzeo život u strahu od progona. Preuzevši njegov identitet kako bi dobio putne isprave, Georg u Marseilleu mora dočekati polazak svog broda. No kad upozna tajanstvenu Marie, planovi mu se mijenjaju. Film se temelji na istoimenu romanu Anne Seghers koji je napisala u egzilu tijekom Drugog svjetskog rata. U suvremenom Marseilleu susreću se izbjeglice iz onoga i ovoga vremena, a sve njihove priče zajedno tvore prostor trajnog tranzita. Film Christiana Petzolda poziva gledatelje na promišljanje o usponu neonacizma i klimi nenaklonjenoj izbjeglicama u Europi.

četvrtak, 30. svibnja 2019.

17.00 HANIBALOVE ALPE - Profesor Baltazar, crtani serijal, 1. serija, 53', Crtani filmovi : Hanibalove Alpe,Izumitelj cipela, Horacijev uspon i pad, Leteći Fabijan, Maestro Koko,Martin na vrhu – ULAZ SLOBODAN

PROGRAM ZA DJECU I MLADE: 18.00 MIA I BIJELI LAV (Mia and the White Lion), obiteljski pustolovni, Francuska, JAR, 98', r. Gilles de Maistre, gl. Daniah de Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood
Mia, 11 godišnja djevojčica sa roditeljima seli iz Londona u Afriku gdje upoznaje nevjerojatnog novog prijatelja.

20.00 EUROPA U KINU: #EUANDME - europski kratki film: PARTY ANIMAL, Grčka, 2018, 8’, režija i scenarij Yorgos Zois
Priča o energičnom 25-godišnjaku Alexu, zaljubljeniku u ples, koji je zarobljen na poslu. Neočekivana iskra inspiracije pomaže mu shvatiti da njegov hobi i karijera nisu međusobno isključivi.

20.10 HALLA IDE U RAT (Kona fer í stríð ), akcijska komedija, Island, Francuska, 101', r. Benedikt Erlingsson, gl. Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo

Halla je neovisna pedesetogodišnjakinja koja iza naizgled mirne rutine vodi buran dvostruki život kao predana ekološka aktivistica. Drugima poznata samo pod svojim alter-egom „Planinska žena“, Halla samostalno objavljuje rat lokalnoj aluminijskoj industriji. Hallini potezi postaju sve radikalniji, od spontanog vandalima do pomno promišljene industrijske sabotaže, te ona uspijeva prekinuti pregovore između islandske vlade i korporacije koja gradi novu aluminijsku ljevaonicu.

NAGRADE: Dobitnik nagrade LUX 2018., Zagreb Film Festival 2018. - nagrada publike


petak, 31. svibnja 2019.


18.20 OONA, Finska, 2018, 9’, režija i scenarij Zaida Bergroth
Film obrađuje okolišnu politiku EU-a u priči o djevojčici kojoj, nakon što se izgubi u prijetećoj šumi, neočekivani prijatelj pomaže pronaći put natrag.

18.30 EUROPA U KINU: #EUANDME - europski kratki film: PROGRAM ZA DJECU I MLADE: MOJ DIDA JE PAO S MARSA, SF obiteljski, 75', r. Marina Andree Škop, Dražen Žarković, gl. Lana Hranjec, Ozren Grabarić, Alex Rakoš

Život djevojčice Une sasvim se preokrene kada njezina djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sȃm vanzemaljac čiji se brod davno srušio na Zemlju, a tu je ostao i njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Njih dvoje imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda.
Prvi domaći znanstveno-fantastični film za djecu koristi najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte. Neobična avantura snimljena je prema motivima kratke priče Irene Krčelić Moj dida je vanzemaljac i donosi toplu priču o prijateljstvu, ljubavi i iskrenosti.

20.00 EUROPA U KINU: #EUANDME- europski kratki film: USAMLJENIK, Poljska, 2018, 10’, režija i scenarij Tomasz Konecki
Topla i zabavna priča o Poljaku Janu koji živi u kolibi duboko u planinama. Kad na internetu jednog dana naruči krplje, zaljubi se u dostavljačicu. Jan će se suočiti s raznim izazovima kako bi je ponovno vidio i priznao joj što osjeća.

20.10 COLETTE, biografska drama, UK/SAD, 111', r. Wash Westmoreland, gl. Keira Nightley, Elanor Tomlinson, Dominic West

Nakon što se udala za uspješnog parižanina poznatog pod imenom Willy, Sidonie-Gabrielle Colette napušta svoj dom u kojem je provela djetinjstvo kako bi živjela u Parizu. Nedugo potom, Willy nagovara Colette da ona bude ta koja će pisati romane, a koji će se izdavati pod njegovim imenom. Roman postaje bestseler i kulturna senzacija. Međutim, Colette uskoro započne bitku za kreativnim vlasništvom na knjigama.


Cijena ulaznica: 25 kuna
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna
Profesor Baltazar i Europa u kinu – ulaz slobodan

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.