Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

Otvorena 12. izložba HT nagrada za suvremenu umjetnost

Prostor za povremene izložbe, 17. 5. – 9. 6. 2019.

U petak su, uz otvorenje izložbe, dodijeljene i otkupne nagrade, a dobitnici su: Damir Očko, Andreja Kulunčić, Sven Klobučar, Nives Žarković.

No, do 9. lipnja posjetitelji imaju mogu za rad koji smatraju najboljim. Rad umjetnika ili umjetnice koji osvoji najviše glasova publike dobiva Nagradu publike u iznosu od 10.000 kuna. Nagrada nije otkupna i dodjeljuje se umjetniku kao poticaj za daljnji rad.

Među glasovima publike slučajnim odabirom izabrat će se jedan posjetitelj kojem će biti dodijeljena posebna nagrada kao zahvala za sudjelovanje u glasanju za Nagradu publike. Ove godine sretni dobitnik osvojit će tablet Huawei MediaPad T1 8.0.

Posjetitelji mogu preuzeti besplatan primjerak kataloga izložbe, koji sadrži uvodni tekst Alenke Gregorič, kustosice i voditeljice Mestne galerije Ljubljana i Galerije KC Tobačna 001, te vizualni i tekstualni prikaz svih radova na ovogodišnjoj izložbi.

Na 12. HT natječaj za suvremenu umjetnost pristiglo je 286 prijava, od kojih je stručno povjerenstvo odabralo 34 za izložbu, 5 u kategoriji "Za mlade", a usto su na izlaganje direktno pozvane tri umjetnice (Andreja Kulunčić, Vesna Pokas i NoraTurato).

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.