Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Dejan Kljun: Objekt u prostornoj perspektivi – metafizika likovnog djela

MSU, otvorenje izložbe u utorak, 14. svibnja u 18 sati

Dejan Kljun u sklopu obrane doktorske disertacije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu postavlja desetak različitih kiparskih rješenja. Radovi opisuju bliskost s relevantnim umjetničkim djelima od početka 20. stoljeća do danas. Autor također analizira odnose između skulpture i objekta u kiparskoj praksi. Izloženi će biti i manji radovi, poput reljefa i instalacija. Izložba se nadopunjuje s doktorskom radnjom u kojoj autor traži povezanost sa značajnim djelima i autorima iz svjetske umjetničke prakse.

Dejan Kljun rođen je 1979. u Rijeci gdje je završio Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn – smjer kiparski dizajn. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu upisuje 1999. U klasi profesora Mire Vuce diplomirao je 2005., a status samostalnog umjetnika stječe 2007. Doktorski poslijediplomski studij upisuje 2008. te je trenutno asistent u nastavi na Nastavničkom odsjeku ALU.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.