Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

Proljeće u MSU: edukativno-kreativni program tijekom školskih praznika

MSU, od utorka 23.4. do petka 26. 4. 2019. u terminu od 9.00 do 12.30 sati

Muzej suvremene umjetnosti u tjednu proljetnih praznika organizira edukativno-kreativni program za djecu od 6 do 11 godina. Program će se odvijati svaki dan u terminu od 9 do 12.30 sati, s početkom u utorak, 23. travnja do završetka u petak, 26. travnja 2019. Djecu očekuje raznolik program koji uključuje susrete s originalima umjetničkih djela te tematska vodstva i radionice.

Polaznike edukativno-kreativnog programa upoznat ćemo s poviješću Muzeja te ćemo prošetati prostorima unutar i izvan zgrade. Naglasit ćemo kako izgled zgrade i prostor oko nje osmišljava arhitekt, koji pri planiranju objekta mora uklopiti funkcionalnost, oblik, stabilnost i materijale. Spomenut ćemo i objasniti pojmove: tlocrt, nosiva struktura, funkcionalnost prostora te navesti od kojih sve materijala nastaju građevine, a zatim ćemo prionuti na izradu makete Muzeja. U našim radioničkim aktivnostima upoznat ćemo se s manipulacijom papira po uzoru na Josefa Albersa, slikara i profesora znamenite škole Bauhaus, a bavit ćemo se i origamijem te natjecati u letu papirnatih zrakoplova. Neće izostati ni praktičan rad i oblikovanje gline te upoznavanje s keramikom.

Programske aktivnosti uključuju i svakodnevno spuštanje Dvostrukim toboganom Carstena Höllera.

Okupljanje je na recepciji Muzeja suvremene umjetnosti od 8.00 do 9.00 sati.

Prijave se primaju do subote 20.04.2019. na email: edukacija@msu.hr

Cijena programa u iznosu od 50 kuna dnevno uključuje pohađanje svih aktivnosti programa, radionički materijal i užinu. Za dijete koje sudjeluje u programu tijekom sva četiri dana cijena paketa ulaznica iznosi 170 kuna.

Uplata se vrši na recepciji MSU-a.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.