Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica taktilnog crteža

MSU, subota, 23. 2. 2019. od 15 do 16.30 sati

Subotnju radionicu 23.2. organiziramo u okviru izložbe „Josef i Anni Albers – Putovanje kroz slijepo iskustvo“. Svrha radionice je senzibilizirati javnost za osobe s oštećenjem vida na području likovnog stvaralaštva. Polaznici će se upoznati s pristupom likovne kulture slijepim osobama kroz kratko predavanje, nakon čega slijedi radionica posvećena taktilnom crtežu.

Crtež slijepih osoba je potpuno drugačiji od videćih osoba. Slijepa osoba nema poimanje perspektive, skraćenja, ona svijet doživljava isključivo zvukom i opipom pa su i crteži puno drugačiji. Ujedno zbog načina pisanja na stroju i pisma koje se zasniva na točkama nemaju razvijenu grafomotoriku, te je način gradnje crteža prilagođen njihovim sposobnostima. Polaznici radionice imat će priliku upoznati taktilan crtež i taktilan način razmišljanja slijepih osoba u gradnji crteža te složiti crtež od gotovih elemenata – točaka, ravnih i zakrivljenih crta izrađenih od magneta na metalnoj ploči zatvorenih očiju. Tehniku crtanja gotovim elementima crteža izrađenih od tvrđeg papira koristit ćemo i kao zanimljivu tehniku u gradnji crteža otvorenih očiju.

Voditeljica radionice: Tanja Parlov, prof.likovne kulture u Centru za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"

Okupljanje je na recepciji MSU-a , 23. 2. 2019. u 15:00 sati.

Radionica je prilagođena djeci od 1 do 4 razreda osnovne škole.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime, dob i kontakt broj.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.