Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz orkestar HRT-a: Adrian Mears

Dvorana Gorgona, srijeda, 6. veljače 2019. u 20 sati

Adrian Mears, trombon, skladatelj, dirigent

Rođen u Sydneyu 1969., Adrian Mears rano je zaslužio naslov 'najboljeg australskog trombonista'. Nakon studija u New Yorku, 1991. stigao je u Europu gdje se ubrzo nametnuo kao snažna umjetnička osobnost i vrstan virtuoz trombona. Hvaljene su njegov suradnje s Vienna Art Orchestra, Kennyjem Wheelerom, Bob Brookmeyer New Art Orchestra, Big Bandom McCoya Tynera i mnogim drugim uglednicima. Sudionik je brojnih snimki zabilježenih za etikete ENJA i Blue Note. Nastupa na prestižnim festivalima diljem svijeta te radi na različitim projektima poput glazbe za klasični brass sastav Bach, Blech & Blues, Suite za didgeridoo i komorni orkestar s jazz triom i puhačkim ansamblom, putopisnog dokumentarca za australsku televiziju, glazbe za zbor i big band...

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Srijeda, 6. ožujka 2019. u 20 sati
Dvorana Gorgona, MSU

Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a
Saša Nestorović
, dirigent

I u 2019. nastavljamo s već tradicionalnim koncertom posvećenim suvremenom umjetničkom stvaralaštvu i novim talentima hrvatske jazz, ali i šire, scene. Putem natječaja, Jazz orkestar HRT-a potiče i mlade i iskusne skladatelje na pisanje novih djela za big band formaciju; natječaj je otvoren do 31. siječnja 2019. (više detalja na: glazba.hrt.hr). Jazz orkestar HRT-a tim, kao i koncertom New Generation, ponosno opravdava ulogu promicatelja izvrsnosti jazz stvaralaštva na hrvatskoj sceni.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.