Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Tribina "Ulična umjetnost: od provokacije do muzealizacije" i projekcija filma „Čovjek koji je ukrao Banksya“

Petak 7.12.2018. / projekcija filma: dvorana Gorgona u 19 sati / tribina: MSU café u 20.30 sati

U povodu suradnje MSU-a i međunarodno priznatog street art umjetnika Lonca na izložbi Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno, u okviru koje je u muzejskom kafiću nastao umjetnikov novi mural „Hat Wearers“, ovaj petak ćemo u dvorani Gorgona prikazati dokumentarni film Čovjek koji je ukrao Banksya, priču o crnom tržištu umjetnina i stiliziranom portretu javnog prostora, te pronevjeri i kapitalizaciji ulične umjetnosti. Nakon projekcije filma pozivamo vas na tribinu pod nazivom "Ulična umjetnost: od provokacije do muzealizacije", na kojoj ćemo razgovarati o poziciji ulične umjetnosti (street arta) danas, odnosu muzeja prema radovima ulične umjetnosti i pitanjima autorskih prava.

Na tribinu sudjeluju: Chez, Lonac, Lunar, Melinda, Anja Planinčić, ravnateljica Centra kulture na Peščenici, Tomo in der Mühlen i Martina Munivrana, viša kustosica MSU-a.

Moderatorica: Tena Razumović Žmara.

Za glazbu tijekom i poslije tribine pobrinut će se DJ Lunar.

Broj karata za film „Čovjek koji je ukrao Banksya“ je ograničen, cijena karte je 30 kn i može se kupiti na blagajni MSU-a i na stranicama Entrio.hr.

Ulaz na tribinu "Ulična umjetnost: od provokacije do muzealizacije" je slobodan.

Program se održava uz izložbu Potraga za stvarnošću: Jadranka Fatur i hiperrealno, koja je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba, Zaklade Adris, Wiener osiguranja i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.