Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Izložba: Volontiram – mijenjam svijet

Prizemlje MSU-a, od 5. do 19.12.2018.

Volontiranje je dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, motivirano slobodnom voljom osobe koja volontira, a ne željom za stjecanjem materijalnog ili financijskog dobitka. Volonteri čine puno više od samog pružanja usluga – oni pomažu u jačanju otpornosti zajednice, razvijaju socijalnu koheziju, sudjeluju u građanskim procesima i zagovaraju prava ranjivih skupina.

U povodu obilježavanja 140 godina postojanja i djelovanja Hrvatski Crveni križ u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti i Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira izložbu temeljem likovnog natječaja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Cilj je natječaja potaknuti učenike na promišljanje o važnosti volontiranja i promicanje volontiranja kao nedvojbene društvene vrijednosti za zajednicu, organizaciju i same volontere. Radovi su pokušali odgovoriti na pitanja: Što je volontiranje? Tko su volonteri? Na koji način doprinosimo zajednici uključivanjem u volonterske aktivnosti? Kako se osjećate kada volontirate? Koje su posljedice vašeg volontiranja? Koga ste upoznali tijekom vašeg volontiranja? Što ste naučili? Jeste li stekli prijatelje tijekom volontiranja? Što za vas predstavlja Crveni križ?

Od ukupno 512 pristiglih likovnih radova iz 65 osnovnih škola i 23 srednje škole stručni tim odabrao je najuspješnije radove koji propitkuju višeslojnost u procesu volontiranja prikazom različitih vrsta aktivnosti i programa Hrvatskog Crvenog križa, ali i prikazom različitih vrijednosti, stavova i osjećaja koje volontiranje pobuđuje i omogućava.

Otvorenje izložbe održat će se 5. prosinca 2018. u 17 sati u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb gdje radove možete razgledati do 19. prosinca 2018. godine.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.