Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz orkestar HRT-a: Jazz Gala

Dvorana Gorgona, srijeda, 5. prosinca 2018. u 20 sati

Jazz orkestar HRT-a: Jazz Gala

Anna Soklich, vokal

Miron Hauser, dirigent

„Ona privlači svojom izvedbom, ona je jednostavno taj Glas: natopljen emocijama, bluesom i jazzom u rasponu od blage pljuske do udarca koji ruši”, rekao je Tim Arrington, vođa slavnog Harlem Gospel Choira prigodom suradnje s mladom slovenskom glazbenicom Annom Soklich. Od ranog djetinjstva usmjerena umjetnosti, prve je glazbene korake ostvarila u operi i jazzu da bi zatim pronašla vlastiti autorski jezik. Širokih interesa, Anna njeguje eklektičan stil kojim spaja soul, klasični jazz, pop i rock, nadilazeći standardne žanrovske okvire. Nastupa uz simfonijske orkestre, big bandove i manje sastave, a Jazz orkestru HRT-a, pod vodstvom Mirona Hausera, donosi originalnost i moćan glas kojim najrazličitije utjecaje spaja u cjelinu.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hrili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

From Within

Dvorana Gorgona, srijeda, 6. veljače 2019. u 20 sati

Jazz orkestar HRT-a

Jesse Davis, alt saksofon, skladatelj
Miron Hauser, dirigent

Jednako pod utjecajem Charliea Parkera, Cannonballa Adderleyja i Sonnyja Stitta, Jesse Davis svakom svojom izvedbom iskazuje besprijekornu tehniku i prirodni osjećaj za blues. Iako njegovu glazbu poznavatelji opisuju kao neo-bop, on jednostavno kaže: „Sve što želim je svirati divnu glazbu.” A to čini sa strašću iz koje izbija njegovo odrastanje u New Orleansu u bliskom dodiru s tradicijom obitelji Marsalis. Već kao jedanaestogodišnjak počeo je svirati saksofon pod vodstvom Ellisa Marsalisa, a školovanje je nastavio u Illinoisu, New Jerseyju i New Yorku, istodobno nastupajući u raznim sastavima, poduzimajući i turneje po Europi. Nakon intenzivne karijere u SAD-u, 2004. preselio se u Italiju te aktivno djeluje na europskoj jazz-sceni.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.