Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MSU FAMILY DAY

Prostor izložbe Potraga za stvarnošću - Jadranka Fatur i hiperrealno, nedjelja, 09. 12. 2018. od 16 do 17 sati

Posljednjeg dana izložbe Potraga za stvarnošću - Jadranka Fatur i hiperrealno Muzej suvremene umjetnosti organizira MSU FAMILY DAY – dan posvećen djeci i roditeljima, bakama i djedovima i svim članovima obitelji koji se žele družiti, istraživati umjetnost i kreativno se izraziti. Program je zamišljen kao spoj kreativne radionice za djecu i stručnog vodstva za odrasle, koje će u nedjelju održati slikarica Jadranka Fatur.

Djeca će se na radionici upoznati s hiperrealizmom – pravcem koji spaja slikanje i fotografiju. U prostoru MSU EDU LAB-a, posebno osmišljenom edukativno-zabavnom kutku izložbe, naši najmlađi posjetitelji okušat će se u fotografiranju, skiciranju i stvaranju vlastitih djela koja zatim mogu isprintati i ponijeti sa sobom za uspomenu. Moramo napomenuti kako je u MSU EDU LAB zabranjen ulaz u cipelama jer želimo da se kod nas osjećate kao da ste doma. Istovremeno će za odrasle biti organizirano besplatno stručno vodstvo po postavu s autoricom koncepta i kustosicom izložbe, na kojem ćete se imati prilike upoznati s cjelokupnim opusom Jadranke Fatur, naše najvažnije slikarice hiperrealizma, kao i s djelima najvrsnijih američkih fotorealista, posuđena iz zbirke Ludwig bečkog Muzeja moderne umjetnosti te naposljetku s radovima dvanaest mlađih domaćih autora koji su se u nekom trenutku svoga umjetničkog razvoja odlučili za hiperrealistični izričaj.

Sudjelovanje na radionici za djecu je besplatno, dok je za odrasle sudjelovanje u programu moguće uz kupljenu ulaznicu za izložbu.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave na program su obavezne. Molimo da prijave šaljete najkasnije dan ranije na e-mail: sara.markovic@msu.hr sa sljedećim informacijama: datum za koji se prijavljujete, zatim ime, prezime i dob djeteta koje prijavljujete za radionicu te vaš kontakt broj. Program traje od 16.00 do 17.00 sati, a okupljanje je na recepciji Muzeja u 16.00 sati.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.