Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Život je susret – Zagreb

Koncert posvećen zagrebačkoj šansoni, Prostor izložbe Potraga za stvarnošću - Jadranka Fatur i hiperrealno, četvrtak, 6. 12. 2018. u 19 sati

Hrvoje Hegedušić otpjevat će nam neke od najpoznatijih zagrebačkih šansona, a Hana Hegedušić čitati poeziju Zvonimira Goloba i Željka Sabola.
Koncert je dio ciklusa „Život je susret“, posvećenog životu i stvaralaštvu slikarice Jadranke Fatur, naše najvažnije predstavnice hiperrealizma.
U razdoblju sedamdesetih i osamdesetih godina 20. stoljeća Jadranka Fatur naslikala je neke od najljepših slikarskih razglednica Zagreba, poput "Autobus za Cmrok", "Telefon", "Piroške" i "Autobusni kolodvor" i dr., koje se mogu vidjeti na izložbi. Te su slike postale ikoničke i mnoge ih se generacije sjećaju kao prizora grada koji je u međuvremenu iščeznuo. U ozračju izložbe koja priziva ta prohujala vremena i nostalgične prizore, želja nam je dočarati onaj davni duh Zagreba koji su obilježile i zagrebačke šansone.

Broj karata je ograničen, cijena karte je 50 kn i može se kupiti na blagajni MSU-a i na svim prodajnim mjestima Entrio.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.